Verdediger Bob Gerretsen gaat UNIS Flyers na één seizoen weer verlaten. De sympathieke Limburger bergt zijn ijshockeyschaatsen op en gaat zich richten op zijn eigen bedrijf en wil graag de wereld verder ontdekken.

Bob is pas 23 jaar, maar merkt dat hij nu een andere keuze wil maken. Hij laat het professionele ijshockey achter zich. ,,Het is jammer. Maar ik sta achter mijn keuze. Ik had al een poosje de twijfel of ik met ijshockey door wilde gaan. Anderhalf jaar geleden ben ik mijn eigen bedrijf gestart in e-commerce met webshops. Dat loopt goed. Mijn gevoel bij fulltime ijshockey werd minder, en ik wil nog graag de wereld rond reizen. Dus dat zijn de dingen die ik nu wil gaan doen,” legt Bob uit.

Daarmee zet hij dus een punt achter zijn professionele sportcarrière. ,,Als ik wil ijshockeyen wil ik beter worden en verder komen. Om dan bijvoorbeeld een tussenjaar te pakken, vind ik daar niet bij passen. Mijn serieuze carrière in ijshockey is klaar. Misschien ga ik nog eens spelen in een lagere divisie of in een vriendenteam,” vertelt hij.

Prijs en Nederlands team

Maar dat hij ijshockey gaat missen, dat is wel duidelijk. ,,Het spelletje is zo leuk om te spelen. Dat is voor mij het grootste gemis. Dat ik nu hardop zeg dat ik ga stoppen met ijshockey is heel apart. Ik heb de halve wereld rondgereisd voor ijshockey. Dat is nu klaar en dat is vreemd. Bij UNIS Flyers heb ik een heel leuk jaar gehad en een mooie prijs gepakt. Daarnaast heb ik met het Nederlands team mogen spelen op het OKT. Dat waren nog twee doelstellingen die ik had en die zijn gelukt,” lacht Bob.

,,Ik heb heel veel mooie momenten en geweldige dingen mogen meemaken met de sport. IJshockey is eigenlijk mijn hele leven altijd geweest. Daardoor heb ik zoveel dingen gezien en mensen mogen ontmoeten. Dat zijn allemaal grote hoogtepunten. Vooral mijn periode in Leksand in Zweden was fantastisch. Daar ben ik in mijn tweede jaar in Zweden naartoe verhuisd en ging daar voor het eerst op mezelf wonen. Uiteindelijk heb ik daar drie jaar gewoond. Ik heb daar zoveel vrienden. Daar is ook een SHL team (hoogste Zweedse ijshockey niveau, red.) en ik heb meerdere vrienden die in dat team spelen. Het niveau is daar zo hoog, dat heb ik nergens anders meegemaakt.”

De wereld over

Wat gaat de toekomst Bob nu brengen? ,,Eén van de redenen is dat ik stop, is dat ik nu veel wil gaan reizen samen met mijn vriendin. In de afgelopen jaren woonde ik elk jaar op een nieuwe plek om te ijshockeyen. Altijd nieuwe mensen, nieuwe plekken, nieuwe ervaringen. Ik vind dat geweldig. Nu heb ik de vrijheid om te reizen. Misschien dat ik ooit weer in Leksand terugkeer om daar te wonen, maar eerst gaan we de wereld ontdekken.”

Bob, ontzettend bedankt voor je inzet bij UNIS Flyers! We gaan je missen! Veel plezier met reizen en hopelijk tot weer in Thialf!

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht