UNIS Flyers kan dit seizoen weer beschikken over de kwaliteiten van Almer de Boer. De 22-jarige goalie begint alweer aan zijn derde seizoen bij UNIS Flyers, na zijn uitstapje in Zweden.

Almer kijkt uit naar het nieuwe seizoen en is klaar voor speelminuten op het ijs. ,,In de afgelopen twee seizoenen heb ik niet veel speelminuten gemaakt. Met de komst van Thijs (Kivits, red.) hebben we nog een jonge goalie erbij gekregen. Samen willen we graag doorgroeien. En ik denk dat deze combinatie van drie goalies goed is om ons te kunnen ontwikkelen en speelminuten te kunnen maken. Dat is het plan voor komend seizoen. Die speelminuten kunnen zowel in de CEHL als in de Eredivisie gemaakt worden,” vertelt Almer.

Juist dat onderwerp – speelminuten – is iets wat een goalie nodig heeft. ,,Daarmee kun je je verder ontwikkelen. Ik denk dat zoiets voor een speler precies zo is. Als goalie ga je speelsituaties herkennen, daar word je beter van. Daarom zeggen ze ook vaak dat oudere keepers beter zijn doordat ze een goed spelinzicht hebben. En die ervaring krijg je door wedstrijden te spelen,” legt Almer uit.

Afgelopen zomer heeft Almer getraind in Finland. ,,Dat was top. Vorige zomer heb ik daar ook getraind. Dat was op aanraden van Japser (Nordemann, red.) en dat beviel heel goed. Dit seizoen was Viktor er ook en dat is ook gewoon heel gezellig. Een lekkere plek om je voor te bereiden op het seizoen. Daar heb je trainers die veel verstand hebben van krachttrainingen. Plus je krijgt er extra ijstijd, dat is ook wel fijn.”

Almer kan niet wachten om weer in Thialf te spelen. ,,Heerenveen is mijn thuis. Ik ben hier opgegroeid. Als klein jongetje zat ik al op de tribune. En nu sta ik er zelf. Bij UNIS Flyers is het top en goed geregeld. Ook met alle fans erbij. Er zijn niet veel wedstrijden in de CEHL waar je gewoon voor 2000 man kunt spelen.”

Hij hoopt komend seizoen de volgende stap te kunnen zetten in zijn ontwikkeling. ,,Ik wil me individueel goed ontwikkelen als keeper, zodat ik kan werken naar een eerstwaardige goalie. Het is belangrijk om zoveel mogelijk speelminuten te maken, hopelijk in de CEHL en aan te vullen in de Eredivisie. En als team willen we natuurlijk zoveel mogelijk prijzen binnen slepen.”

Seizoenkaart

Moedig jij Almer komend seizoen aan in Thialf? De verkoop van seizoenkaarten voor het nieuwe seizoen is gestart! Als jij volgend seizoen geen wedstrijd van UNIS Flyers in Thialf wil missen, bestel dan vlug je seizoenkaart via Ticketpoint! Nog benieuwd naar onze toffe merchandise? Ideaal voor een verjaardagscadeautje! Check onze webshop hier! Graag zien we jou in september weer in Thialf! Tot dan!

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht