Met maar liefst zes appartementen in het appartementencomplex Cunabula, heeft UNIS Flyers een flink aandeel in de woontoren. Cunabula staat op een steenworpafstand van Thialf, en dus is het een ideale uitvalsbasis voor de spelers van UNIS Flyers.

Cunabula is opgezet door Topsport Noord en biedt appartementen voor topsporters in Heerenveen. Zo wonen in Cunabula naast de spelers van UNIS Flyers onder andere ook langebaanschaatsers, shorttrackers en spelers en speelsters van sc Heerenveen.

Jasper Nordemann en Jay de Ruiter zijn twee spelers die intrek hebben genomen in de woontoren. Beide zijn ook erg blij met de plek die ze daar hebben gekregen. ,,Het grote voordeel is dat het dichtbij Thialf is,” vertelt Jasper. ,,Veel sporters hebben een dagelijks ritme, dus je zult niet snel ’s avonds laat nog veel geluid horen of mensen die over de gang rennen.”

Ook Jay is blij met zijn plek in Cunabula. Hij combineert zijn topsport met zijn studie Rechten aan de RUG in Groningen. ,,Er hangt in Cunabula een bepaalde energie. De sporters zijn doelgericht bezig. Je merkt dat de omgeving hier gefocust is op sport, dat is heel prettig.”

Seizoen begonnen

Het team van coach Mike Nason heeft de eerste wedstrijden van het seizoen erop zitten. Met een aantal nieuwe spelers in de selectie won UNIS Flyers afgelopen weekend het tweeluik met Capitals Leeuwarden ,,We hebben veel nieuwe jongens in het team,” vertelt Jasper. ,,Op de trainingen moeten we weer wennen aan elkaar en dat heeft tijd nodig. Maar de inzet van de spelers is heel goed Iedereen wil graag hard werken.”

Jay kwam over van Hijs Hokij Den Haag en voelt zich inmiddels al thuis in Heerenveen. ,,Het is een nieuwe omgeving. De intensiteit op trainingen is heel hoog. Je hebt nu jongens die in het team doorstappen, opstappen en een plekje gaan vinden. Daarmee groeien we als groep.”

Jasper vult hem aan. ,,Je wilt als groep elke keer beter worden, dat is een proces. Dat willen we steeds blijven ontwikkelen.” Jay is het daarmee eens en hij is blij dat het seizoen weer van start is. ,,Een nieuw seizoen zet iedereen weer op scherp. Trainen is één, maar een wedstrijd spelen is twee,” vertelt Jay. ,,Alles wat je traint, wil je in de wedstrijd toepassen. En daarin moet je ook je eigen verantwoordelijkheid nemen.”

Tickets volgende wedstrijd

UNIS Flyers speelt vrijdagavond in de CEHL-Cup tegen HYC Herentals! De wedstrijd begint om 20.30 uur in Thialf. Ben jij er weer bij? Haal dan nu je ticket bij Ticketpoint. Nog benieuwd naar onze toffe merchandise? Ideaal voor een verjaardagscadeautje! Check onze webshop hier! Tot vrijdag!

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht