UNIS Flyers heeft Jelle Kronenburg toegevoegd aan de selectie. De 21-jarige Hagenees komt over van Hijs Hokij Den Haag, waar hij al sinds zijn jeugd voor speelde.

Jelle heeft zin in zijn avontuur bij UNIS Flyers. ,,De faciliteiten zijn hier goed. Het is een professionele club. Met veel jongens van UNIS Flyers speelde ik samen bij het Nederlands team en hoorde ik dat het hier goed geregeld is. Daarnaast sta je hier veel op het ijs, en hebben we ook ochtendtrainingen. Ik denk dat ik hier een betere speler kan worden,” legt Jelle uit.

Bij UNIS Flyers treft Jelle coach Mike Nason. ,,Hij was ook mijn coach bij het Nederlands team U14. Afgelopen seizoen trof ik hem weer bij het ‘grote’ Nederlands team. Ik vind hem een prettige coach waar ik ook tactisch goed mee kan.”

Naast zijn avontuur bij UNIS Flyers, gaat Jelle ook een andere uitdaging aan. Hij woont voor het eerst op zichzelf. ,,Dat is zeker wennen,” lacht hij. ,,Nu moet ik zelf mijn kleren wassen en voor eten zorgen. Maar dat is ook goed voor mijn ontwikkeling.”

Jelle kijkt uit om straks in Thialf te gaan spelen. ,,Dat zal ook even wennen zijn,” denkt hij. ,,Maar ik voel me heel erg welkom hier. Het is altijd leuk om in Thialf te spelen. Ik speel als sinds mijn 14e in de Nederlandse teams samen met onder andere Frits en Lennart. Een aantal andere jongens ken ik van het Nederlands team afgelopen seizoen, dus niet alles is nieuw voor me.”

Afgelopen seizoen speelde Jelle veel als defense, terwijl hij daarvoor altijd als aanvaller speelde. ,,Het maakt mij eigenlijk niet uit,” lacht Jelle. ,,Vorig seizoen speelde ik defense naast Jurryt Smid. Hij was een goede leermeester. Als defense heb je het overzicht, als aanvaller is het leuk om een goal te maken. Maar nee, het maakt mij niet uit waar ik speel.”

Over zijn verwachtingen voor het komende seizoen is Jelle helder. ,,Ik hoop dat ik alles blijf spelen en uiteindelijk zoveel mogelijk prijzen pakken. We zijn in de voorbereiding goed onderweg. We trainen hard, daar word je beter van. Ik denk dat we dit seizoen een goede mix hebben van jonge jongens en wat oudere spelers,” besluit Jelle.

Seizoenkaart

Moedig jij Jelle dit seizoen aan in Thialf? De verkoop van seizoenkaarten is gestart! Als jij dit seizoen geen wedstrijd van UNIS Flyers in Thialf wil missen, bestel dan vlug je seizoenkaart via Ticketpoint! Nog benieuwd naar onze toffe merchandise? Ideaal voor een verjaardagscadeautje! Check onze webshop hier! Graag zien we jou in september weer in Thialf! Tot dan!

Foto: Peter Dolkens Fotografie

Deel dit bericht