Met de komst van Jorma van de Meerakker (19) voegt UNIS Flyers wederom een jong talent toe aan de selectie. Na twee leerzame seizoenen in Zweden komt de Nederlandse forward strijden in de CEHL.

Jorma kijkt uit naar een hele mooie uitdaging. ,,Het niveau van het Nederlandse ijshockey is de laatste jaren flink gestegen. Het is een geweldige kans voor mij om met UNIS Flyers in de top van Nederland en de CEHL te spelen. Vorig jaar keek ik vanuit Zweden naar de bekerfinale tussen HIJS Hokij Den Haag en UNIS Flyers op de NOS. Het was (als neutrale kijker) echt leuk om te zien.”

Leerzame tijd in Zweden

Na een seizoen bij Red Eagles ’s-Hertogenbosch vertrok Jorma naar Zweden, naar Kristianstads IK om precies te zijn. ,,Die stap was écht wel even wennen,” geeft hij aan. ,,Ik werd verrast door de professionaliteit van het ijshockey. Daarnaast was ik het ‘grote ijshockey’ nog niet gewend. Ik was natuurlijk al wel een tijd aan het hockeyen, maar dit was wel even wat anders. Wat me vooral opviel, was dat het spel heel teamgericht is. We leerden veel over tactieken, hoe we goed samen moesten spelen en elkaars krachten kennen en daar gebruik van maken.”

Wereldkampioen strijd samen met Thijs Kivits
In 2023 won Jorma met het Nederlandse U18-team de wereldbeker na een spannende wedstrijd tegen China. ,,We stonden eerst met 2-0 achter, maar wisten dat dankzij ons hele hechte team om te draaien. Het is mooi om te horen dat ook Thijs dit seizoen bij UNIS Flyers is, dat geeft wel een fijn gevoel.” In die finale tegen China trok Jorma met een snoeihard schot de stand weer gelijk; sterker nog, hij scoorde voor een hattrick.

We hopen veel snelle acties en harde schoten van Jorma te zien. ,,In Zweden werd veel getraind op snel spelen. Dat wil ik ook laten zien bij UNIS Flyers. Daarnaast kan ik mijn harde schoten de komende tijd goed trainen bij UNIS Flyers, dan houd ik Martijn ook nog goed scherp,” voegt de jeugdinternational die zin heeft in het nieuwe seizoen er lachend aan toe. ,,Ik kijk erg uit naar de sfeer in Thialf en het enthousiasme van de fans. Dat samen met de ervaren spelers, coaches en staf zijn de juiste elementen voor mooi ijshockey.”

Moedig jij Jorma komend seizoen aan?
De verkoop van seizoenkaarten voor het nieuwe seizoen is inmiddels al los! Wil je geen wedstrijd missen en UNIS Flyers naar de overwinning schreeuwen, bestel dan jouw seizoenkaart via Ticketpoint. Ook scoor je nog te gekke merchandise in onze webshop! We zien je graag vanaf september weer in Thialf!

Deel dit bericht