Vorig jaar maakte Kenny Welles het al vrij spannend, speelt hij nog een seizoen voor UNIS Flyers, of toch niet? Dit jaar hakt hij de knoop wat sneller door en kiest hij  is de ervoor om de CEHL te verlaten en zich te richten op zijn maatschappelijke carrière en de Eredivisie.

Eéns een Flyer, altijd een Flyer
Al vanaf zijn zevende is Kenny al te vinden in de ijshockeyhal van Thialf. ,,Ik ben inderdaad in de jeugd begonnen bij Flyers en speelde mijn eerste grote wedstrijd dan ook in het Flyers-shirt” vult Kenny aan. ,,In al die jaren maakte ik één keer een kleine uitstap naar Eindhoven. In die twee seizoenen heb ik veel geleerd, maar toch kwam ik weer terug op het vertrouwde nest in Heerenveen. Dat voelde altijd als een thuis. Nu is het tijd om een stapje terug te doen in het ijshockey, maar stoppen dat zit er nog niet in.”

Intensief seizoen
,,Afgelopen seizoen was erg druk” aldus Kenny. ,,Niet alleen met de vele wedstrijden en grote afstanden die afgelegd moeten worden, maar ook in combinatie met mijn werk was het erg intensief. Ik heb dan ook veel gesprekken met zowel mijn werk als de club gehad om te kijken hoe we een fijne balans in konden vinden tussen die twee. Afgelopen seizoen heb ik gelukkig alle wedstrijden kunnen spelen en heb daarnaast ook veel kunnen werken. Daar ben ik dankbaar voor, maar je merkt dat dat wel slopend is. Niet alleen fysiek, maar soms ook mentaal. Nu kan ik daar als persoon vrij goed mee om gaan, maar dat komt mede door de steun die ik heb van mijn vriendin, vrienden en familie. Die zetten soms een stapje extra waar dat nodig is. Maar dat zit hem ook in de kleine dingen, bijvoorbeeld in het klaarzetten van een broodbakje. Als je ’s avonds om half 3 thuis komt en de volgende ochtend om 7 uur weer in de auto moet zitten, zijn dat de kleine dingen die het dragelijk maken.”

Rol vinden binnen een nieuw team
Om nog een seizoen mee te spelen in de top en het drukke schema werd Kenny teveel. ,,Ik heb altijd erg genoten, maar op een gegeven moment moet je gewoon een keuze maken en dan is spelen in de Eredivisie een hele mooie stap als je het aan mij vraag.” Kenny is dan ook niet de eerste speler die kiest om een stapje terug te doen. Kevin Bruijsten en Wessel Copier maakten hetzelfde besluit. “In de eredivisie wordt momenteel mooi ijshockey gespeeld. Het is echt een leuke competitie geworden waar ik naar uit kijk.

Ik zal eerst wel een beetje mijn plek en rol binnen het team moeten vinden. Maar ik geef altijd alles, dat wil ik ook zeker blijven doen. Dat is ook een kracht van mij.” Als we vragen naar zijn doelen moet hij even nadenken.  ,,Mijn doel is om altijd zoveel mogelijk te spelen en te leren door het hele seizoen heen. Dit jaar is dat doel vrijwel hetzelfde. Ik kijk uit naar het spelen met een selectie die bestaat uit een mooie mix van spelers die al jaren ervaring hebben en talenten die de mogelijkheid hebben om door te groeien. Voor die groep jonge talenten denk ik dat ik een goede motivator kan zijn om door te kunnen groeien naar de CEHL. Wellicht zit dat ook wat in mijn natuur, een helpende hand en anderen verder brengen. Maar die mentorrol, dat zien we later wel. Eerst maar lekker ijshockey spelen.”

Fans geven energie
,,
We hebben de afgelopen jaren veel ups-and-downs meegemaakt. Van het winnen van prachtige prijzen, maar ook veel verdriet meegemaakt door het verlies van naasten van teamleden of de club. Daarin is het team voor mij heel belangrijk geweest, maar ook zeker de fans. Ik heb altijd veel energie kunnen halen uit de fans die in Thialf zijn of met ons mee reizen daar de uitwedstrijden. Ik kijk er dan ook naar uit om de fans ook in de Eredivisie tegen te komen. Het wordt écht een leuke competitie met wedstrijden tegen Leeuwarden, Groningen maar ook leuke clubs zoals Nijmegen. Kortom, ik zie jullie graag weer in Thialf!”

Deel dit bericht