Na jaren in Duitsland te hebben gespeeld, haalde UNIS Flyers afgelopen seizoen met Kevin Bruijsten (37) veel ervaring op het ijs. Toch was het deze keer voor korte duur, en vertrekt Kevin naar AHOUD Devils Nijmegen.

Oude bekende met een droom
,,Ik heb altijd een zwak gehad voor Heerenveen,” geeft Kevin aan. De forward speelde meerdere seizoenen bij Flyers en stond met het team in vele finales. ,,Helaas niet altijd met de beste uitkomst. Dat wilde ik nog wel graag anders zien. Ik wilde nog graag een beker behalen met UNIS Flyers,” zegt hij trots. En dat is gelukt! In maart pakte UNIS Flyers in Den Haag het landskampioenschap door HIJS Hokij met 1-2 te verslaan.

,,Dat is iets moois en positiefs waar ik naar terug kan kijken, vooral ook omdat Brent (Janssen) mee kon strijden in die finale na een voor hem erg zwaar jaar,” aldus Kevin. ,,Ik ken Brent al jaren en heb altijd goed contact met hem gehouden. Stiekem heb ik ook gewoon de afspraak met Brent gemaakt dat wanneer ik weer in Heerenveen ging spelen, hij sowieso weer mee moest trainen. Dat gebeurde vervolgens ook en werd beloond met het feit dat Brent uiteindelijk in de selectie zat. Dus in dat opzicht zijn de doelstellingen van afgelopen seizoen zeker geslaagd! Aan het einde is het dan alleen wel erg jammer dat we zoveel pech hebben gehad, met het uitvallen van Frankie en Martijn. Vooral als je ziet dat de Belgen (Bulldogs Luik) dan kampioen worden.”

Terug naar thuis
Het is de samenloop van omstandigheden die ervoor zorgt dat Kevin teruggaat naar Nijmegen. ,,Deze zomer is mijn vader plots overleden; dat zet je toch wel even met beide benen op de grond en zorgt ervoor dat ik dichter bij mijn familie wil zijn in Nijmegen. Afgelopen seizoen spendeerde ik veel tijd in de auto of bus. In de BENE-League (tegenwoordig de CEHL) ben je gewoon lang en veel onderweg. Ik vind het veel fijner om dichter bij huis te blijven. Dan zijn de afstanden die je in de Eredivisie moet afleggen een stuk aangenamer.”

Als we vragen naar een wijze levensles van zijn vader, komt Kevin met een mooie quote: “Als je je best hebt gedaan, is het altijd goed. Heb je niet je best gedaan, dan mag je ook niet zeuren om de uitkomst.” Een levensles die hij zeker heeft meegenomen in het ijshockey. ,,Het laat zien dat je altijd je best moet doen en dat je daar best trots op mag zijn. Maar ook dat je jezelf een spiegel moet voorhouden als je niet de volle 100% geeft.”

“Tot in de finale!”
Kevin kijkt terug op een mooie tijd op een vertrouwde plek. ,,Ik wil graag de supporters, spelers en staff bedanken voor de positiviteit en steun. Heerenveen is een fijn dorp, een fijne plek om te zijn. Ik kijk er dan ook ontzettend naar uit om de Heerenveense supporters weer te zien in de halve finale van de Nederlandse Beker,” zegt Kevin lachend. ,,Dus tot ziens in de halve finale.”

Deel dit bericht