Komend seizoen zien we Lennart Vosmer weer terug in het team van coach Mike Nason. Lennart begint daarmee alweer aan zijn vierde seizoen in de hoofdmacht van UNIS Flyers.

Lennart debuteerde in het seizoen 2019-2020. Na het corona-jaar maakte hij definitief de overstap naar het team van coach Mike Nason. Vorig seizoen debuteerde hij tevens in het Nederlands team. Een mooie ontwikkeling voor de pas 21-jarige Heerenvener.

De aanvaller is blij dat hij weer in Thialf rond schaatst komend seizoen. ,,Ik woon om de hoek en ik ben het hier gewend. Het is eigenlijk heel gewoon,” lacht Lennart. ,,Een gemakkelijke keuze. Ik zou het heel gek vinden om ergens anders heen te gaan. Ik denk dat UNIS Flyers goed zorgt voor hun spelers. Het is veilig en goed om hier te zijn.”

Bij UNIS Flyers speelt Lennart iedere week voor veel mensen op de tribune. ,,Dat vind ik mooi, dat is wel heel erg leuk. En plus, we hebben een mooie ijsbaan. Dat is ook niet onbelangrijk,” vertelt hij.

De statistieken van Lennart laten een behoorlijke stijging zien in de penalty-minuten over de afgelopen drie seizoenen. ,,Ja. Dat was niet de bedoeling,” laat hij weten. ,,Vorig seizoen heb ik een flinke schorsing gekregen. Dat gebeurde. Het overkwam mij eigenlijk. Want zoiets is niet iets waar ik bewust mee bezig ben.”

Dat heeft er onder andere mee te maken dat Lennart het komende seizoen vanaf het begin weer wil vlammen. ,,Ik heb het idee dat ik weer vanaf nul begin. Sinds de jaarwisseling heb ik amper gespeeld, wegens de schorsing en een blessure. Ik hoop dat ik weer mijn minuten kan maken en waar mogelijk op de powerplay kan spelen,” vertelt Lennart.

Kijkend naar het seizoen wat gaat komen, durft Lennart eigenlijk geen uitspraken over te doen. ,,Ik durf geen voorspelling te maken. We hebben een behoorlijk nieuw team dus we moeten wennen aan elkaar. Bij UNIS Flyers gaan we altijd uit van prijzen. Winnen is gewoon geworden, maar dat is helemaal niet juist vind ik. We moeten er hard voor blijven werken en vooral het plezier moet in het spelletje blijven,” vindt Lennart.

Seizoenkaart

Moedig jij Lennart komend seizoen aan in Thialf? De verkoop van seizoenkaarten voor het nieuwe seizoen is gestart! Als jij volgend seizoen geen wedstrijd van UNIS Flyers in Thialf wil missen, bestel dan vlug je seizoenkaart via Ticketpoint! Nog benieuwd naar onze toffe merchandise? Ideaal voor een verjaardagscadeautje! Check onze webshop hier! Graag zien we jou in september weer in Thialf! Tot dan!

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht