Afgelopen seizoen stond Pippo Limnell voor het eerst na zijn spelerscarrière als coach in de bank van UNIS Flyers. Als assistent van coach Mike Nason kende Pippo een uitstekend eerste seizoen, waarin de Nederlandse titel werd behaald.

Pippo is blij dat hij komend seizoen opnieuw deel uitmaakt van de staff. ,,UNIS Flyers is mijn ‘thuis’ geworden en ijshockey is mijn passie. Het is geweldig dat ik van mijn passie mijn werk kan maken.”

De 36-jarige Pippo kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste jaar als coach bij de hoofdmacht van UNIS Flyers. ,,Ik denk dat we terug kunnen kijken op een goed seizoen. We hadden een erg jong en onervaren team met veel nieuwe spelers. Overall hebben we het reguliere seizoen als eerste afgesloten (als je beide seizoenshelften bij elkaar optelt) en het Nederlands kampioenschap gewonnen. Het meest positieve is dat een aantal jonge spelers een grotere rol in het team hebben gekregen en grote stappen hebben gemaakt.”

Om als coach in de bank te staan is toch iets anders dan als speler op het ijs. Desondanks geniet Pippo ook erg van het vak als coach. ,,Voordat ik assistent-coach werd, was ik hoofdcoach bij het U17 team. Met dat team werden we Nederlands kampioen. Dat was mijn eerste jaar als hoofdcoach. Toen merkte ik dat ik dezelfde gevoelens en emoties als coach ervaar, dan toen ik speler was. Dat maakt het gemakkelijker. Maar eerlijk is eerlijk, het spelen van grote wedstrijden mis ik soms nog wel, hoor,” vindt Pippo.

Hij kijkt uit naar opnieuw een leuk seizoen met UNIS Flyers. ,,De laatste tien jaar hebben aangetoond dat UNIS Flyers ieder jaar meedoet om de prijzen. Dat willen we komend seizoen opnieuw doen, maar we moeten ook realistisch zijn. We hebben opnieuw een jong team en er zijn veel spelers vertrokken en ook veel nieuwe spelers bijgekomen.”

Pippo heeft een duidelijk doel voor het komende seizoen. ,,Ik wil de jonge spelers blijven helpen om zich verder te ontwikkelen en om ze te zien groeien tot de nieuwe leiders van UNIS Flyers. Als dat lukt, dat is voor mij één van de belangrijkste doelen.”

,,Iedere coach is verschillend,” legt Pippo uit. ,,Het is belangrijk om iedereen in de organisatie te laten samenwerken om zodoende het beste uit iedereen te halen. Ik wil graag mijn kennis, mijn ervaring en middelen delen met de spelers om ze zo goed als mogelijk te kunnen helpen,” besluit Pippo.

Seizoenkaart

Moedig jij Pippo komend seizoen aan in Thialf? De verkoop van seizoenkaarten voor het nieuwe seizoen is gestart! Als jij volgend seizoen geen wedstrijd van UNIS Flyers in Thialf wil missen, bestel dan vlug je seizoenkaart via Ticketpoint! Nog benieuwd naar onze toffe merchandise? Ideaal voor een verjaardagscadeautje! Check onze webshop hier! Graag zien we jou in september weer in Thialf! Tot dan!

Foto: Mariska Pool Fotografie

Deel dit bericht