De oplettende fan had het al kunnen weten, jong talent Christopher Töpfer speelt dit seizoen naast de Eredivisie ook mee met de CEHL. De 17-jarige Canadese Nederlander speelde afgelopen seizoen ook al in het shirt van Flyers en mag zich dit jaar bewijzen in maar liefst twee teams. 

Met een Canadese moeder en Nederlandse vader is het niet gek dat Christopher heeft gekozen voor ijshockey in plaats van voetbal. ,,Dat heeft zeker effect had” geeft Christopher aan. ,,Ik speel al ijshockey sinds ik klein ben en kan mij bijna niet anders herinneren. Ik heb altijd genoten van het spel en kijk er naar uit om dit jaar bij UNIS Flyers te mogen spelen en mijzelf door te ontwikkelen.”

Het opleidingsprogramma van UNIS Flyers is dan ook één van de redenen dat Christopher Heerenveen kiest boven Tilburg waar hij eerder ook even heeft gespeeld. ,,Ik zie dat de club veel aandacht besteed aan jonge spelers en ze boven zichzelf uitstijgen. Ik heb het gezien bij andere spelers en heb vertrouwen in de club dat dit voor mij ook een goede leerschool zal zijn. Dit jaar mag ik naast de Eredivisie ook meespelen binnen het CEHL-team. Ik kijk uit naar beide competities, maar vooral het hoge en energieke niveau van het ijshockey in de CEHL. Dat zal een grote uitdaging zijn, maar ik denk dat het alleen maar goed is en zal vast en zeker ook wel eens een fout maken. Maar dat hoort erbij, ik wil graag leren van mijn teamgenoten, de coaches en boven mijzelf uitstijgen.”

Over zijn doelen is Christopher luid en duidelijk: ,,ik wil mijzelf ontwikkelen als speler en persoon. Met deze combinatie gaat dat zeker lukken, maar daarnaast wil ik graag ook dat UNIS Flyers successen kan behalen dit seizoen. Daar wil ik graag in meehelpen en ik zal dan ook mijn uiterste best doen.”

Seizoenkaart

Moedig jij Christopher komend seizoen aan in Thialf? De verkoop van seizoenkaarten voor het nieuwe seizoen is gestart! Als jij volgend seizoen geen wedstrijd van UNIS Flyers in Thialf wil missen, bestel dan vlug je seizoenkaart via Ticketpoint! Nog benieuwd naar onze toffe merchandise? Ideaal voor een verjaardagscadeautje! Check onze webshop hier! Graag zien we jou in september weer in Thialf! Tot dan!

Foto: Eigen foto Christopher

 

 

 

Deel dit bericht