Coach Mike Nason kan komend seizoen ook weer beschikken over Tom Speel. De 19-jarige aanvaller heeft zijn contract verlengd bij UNIS Flyers.

Deze zomer was Tom te vinden in Canada, het ijshockeyland bij uitstek. Tom bezocht daar onder andere oud-teamgenoten Lowie en Tijs Vreys en oud-captain Trevor Hunt. ,,Heel leuk om hen weer even te zien na een lange tijd,” lacht Tom.

Ondanks dat Tom pas 19 jaar is, loopt hij al een aantal jaren mee in de hoofdmacht van UNIS Flyers. En is hij niet meer weg te denken uit het team van coach Mike Nason. ,,Ik heb er inderdaad alweer drie jaar opzitten. Maar zo voelt het niet. Als je plezier hebt, dan vliegt de tijd.”

Dat is voor Tom ook de grootste reden om bij ‘zijn’ club te verlengen. Tom is geboren in Nijmegen, maar verhuisde op zijn vierde naar Beetsterzwaag. Sindsdien speelt hij bij Flyers en heeft hij nog altijd heel veel plezier in het spelletje. ,,Het is het leukste om te doen. Binnen de club is alles super geregeld en we spelen elk jaar voor de prijzen. In de competitie zijn heel veel goede teams en we moeten er ook echt voor strijden. De clubs liggen dicht bij elkaar. We hebben afgelopen seizoen van ieder team gewonnen, maar volgens mij ook bijna van ieder team een keertje verloren,” lacht Tom.

Vorig seizoen ontwikkelde Tom zich sterk in het team. ,,Ik kreeg ijstijd op de powerplay, waardoor ik meer ervaring kon opbouwen. Ook maakte ik een sprong in de ‘lijnen’ en kreeg ik meer verantwoordelijkheid,” blikt hij terug.

Die ontwikkeling wil hij graag voortzetten het komende seizoen. ,,Ik wil ieder jaar beter worden. Dat is echt mijn doel. Gewoon hard blijven werken met een gezonde work-ethic.” Waar dat uiteindelijk toe moet leiden? ,,Ik hoop dat we iedere prijs pakken,” lacht Tom. ,,En dat moet zeker mogelijk zijn.”

Seizoenkaart

Moedig jij Tom komend seizoen aan in Thialf? De verkoop van seizoenkaarten voor het nieuwe seizoen is gestart! Als jij volgend seizoen geen wedstrijd van UNIS Flyers in Thialf wil missen, bestel dan vlug je seizoenkaart via Ticketpoint! Nog benieuwd naar onze toffe merchandise? Ideaal voor een verjaardagscadeautje! Check onze webshop hier! Graag zien we jou in september weer in Thialf! Tot dan!

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht