Na twee seizoenen in het blauw wit van UNIS Flyers, plakt Henri Ruotsalainen er een derde seizoen aan vast. De snelle Fin is, naast Brett Magee en Tuukka Rajamäki, de derde importspeler in de selectie komend seizoen.

“Ja, het gaat erg snel… alweer een derde seizoen, maar ik voel me hier hartstikke goed in Heerenveen,” zegt Henri. De topscorer van afgelopen seizoen ziet nog een jaar bij UNIS Flyers wel zitten. “Alles is hier goed geregeld, het is een fijne plek met fijne mensen. En dat geldt niet alleen voor het team, maar ook voor de staff en iedereen die bij de club betrokken is. In de afgelopen twee jaar heb ik goede vrienden gemaakt binnen het team. Oké, nu zijn er wat veranderingen in het team geweest en wachten we nog op de laatste spelers, maar de teamspirit komt wel goed. Elk jaar verandert het team een beetje, maar tot nu toe is dat altijd goed gegaan en paste iedereen goed in het team. Ik kijk dan ook uit naar een nieuw seizoen in Heerenveen, met bekende en nieuwe gezichten.”

Fins onderonsje
Henri stond eerder al met Roope Nikkilä op het ijs, en dit jaar is hij weer niet de enige Fin in het team. “Ik was erg blij toen Tuukka me belde met het nieuws dat UNIS Flyers hem had benaderd. Ik heb hem verteld over mijn ervaringen bij de club. Blijkbaar heeft dat goed uitgepakt, want dit seizoen staan we samen op het ijs,” grapt Henri.

In Finland speelden Tuukka Rajamäki en Henri twee seizoenen samen bij Peliitat. “Sterker nog, we line mates in het team, dus dat schept wel een band. We hadden altijd een goede chemie, niet alleen op het ijs maar ook daarbuiten. Het was een mooie tijd waar ik met plezier op terugkijk. Ik kijk dan ook extra uit naar het komende seizoen. Het is fijn om nog een Fin in het team te hebben, dat geeft toch een beetje het gevoel van thuis.”

Familieman
Afgelopen seizoen kwamen er regelmatig familie en vrienden van Henri naar zijn wedstrijden kijken. Dit jaar verwacht hij dat niet anders. “Ik vind het fijn om met mijn vrienden en familie te zijn. Dat ze zo nu en dan naar Heerenveen komen om mij te bezoeken en mijn wedstrijden te bekijken, maakt mij blij. Die positieve energie neem ik graag mee het ijs op.”

Wie denkt dat het Finse bezoek extra druk op Henri legt, heeft het mis. “Ik ervaar geen extra spanning of druk als ze op de tribune zitten. Vaak ben ik zo gefocust op het spel dat ik er tijdens de wedstrijd bijna niet aan denk.”

Winnen en genieten
Henri’s mindset is deze zomer niet veel veranderd; hij wil nog steeds veel winnen bij UNIS Flyers. Wel zegt hij dat hij nu meer wil genieten van het spel zelf. “Niets is voor altijd. Ik heb nu plezier in het ijshockey en ben blij dat ik nog fit en gezond genoeg ben om dit te doen. Dat kan over een paar jaar ineens anders zijn, dus ik ga volop genieten. Nothing is going to last forever

Klaar voor het nieuwe seizoen
Henri Ruotsalainen geniet nog een laatste weekje in zijn thuisland met vrienden en familie, maar kijkt ernaar uit om weer op het ijs te staan in Thialf. Wil jij nou ook genieten van het energieke ijshockey en specifiek het spel van Henri? Scoor dan vandaag nog jouw seizoenkaart en mis geen enkele wedstrijd!

Deel dit bericht