UNIS Flyers heeft de tweede import plek ingevuld. De Finse aanvaller Tuukka Rajamäki komt naar Heerenveen. Tuukka is een ervaren aanvaller die een indrukwekkend CV heeft opgebouwd. Hij speelde jarenlang in de Finse Mestis en was vervolgens succesvol op het hoogste Franse, Poolse en Oostenrijkse niveau. 

Met meer dan 270 wedstrijden in de Finse Mestis en meer dan 100 wedstrijden in Ligue Magnus heeft de 32-jarige Tuukka een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. UNIS Flyers is dan ook verheugd dat hij komend seizoen het Flyers shirt gaat aantrekken. In de afgelopen twee seizoenen speelde Tuukka in Polen.

Tuukka is blij met zijn overgang naar UNIS Flyers. ,,Ik wilde graag in het buitenland blijven spelen. Mijn vriend Henri Ruotsalainen vertelde alleen maar positieve verhalen over UNIS Flyers.” Hij kijkt uit naar het spelen in Thialf. ,,Ik ga mijn best doen om het team te helpen om wedstrijden te winnen,” is Tuukka helder.

Met Tuukka haalt UNIS Flyers een veelzijdige aanvaller naar Heerenveen. ,,Ik omschrijf mezelf als een goede schaatser. Ik houd ervan om met de puck te spelen, om te passen en om plays te maken. En natuurlijk het scoren van goals,” vertelt Tuukka die overal waar hij speelde, op ieder niveau, veelvuldig het net wist te vinden.

In de Mestis (het tweede Finse niveau), Ligue Magnus (hoogste Franse niveau), maar ook Oostenrijk en Polen speelde Tuukka meerdere seizoenen. ,,Ieder seizoen en iedere league waren goede ervaringen op hun eigen manier. Het is lastig om eentje er specifiek uit te lichten,” vindt Tuukka.

Hij geniet nog even van zijn vakantie en bereid zich voor op zijn tijd bij UNIS Flyers. ,,Ik ben natuurlijk graag met mijn vriendin, en ik houd er ook van om te reizen. Ik speel graag golf, en thuis vind ik het leuk om een serie te kijken. Ik houd van koken maar geniet ook erg van het bezoeken van een restaurant,” vertelt Tuukka.

Seizoenkaart

Moedig jij Tuukka komend seizoen aan in Thialf? De verkoop van seizoenkaarten voor het nieuwe seizoen is gestart! Als jij volgend seizoen geen wedstrijd van UNIS Flyers in Thialf wil missen, bestel dan vlug je seizoenkaart via Ticketpoint! Nog benieuwd naar onze toffe merchandise? Ideaal voor een verjaardagscadeautje! Check onze webshop hier! Graag zien we jou in september weer in Thialf! Tot dan!

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht