UNIS Flyers heeft Rens Aberson toegevoegd aan de selectie. De 21-jarige aanvaller komt over van Weserstars Bremen. In de afgelopen seizoenen speelde Rens in Duitsland en één seizoen in Zweden.

Rens is geboren in Meppel en beleefde zijn eerste schaatsmomenten in Thialf, maar trok op zijn twaalfde naar Duitsland. ,,Ik heb tot mijn tiende bij Flyers gespeeld,” vertelt Rens. ,,Daarna heb ik twee jaar bij Utrecht geijshockeyd met Mike Collard, hij is een goede vriend van me. En op mijn twaalfde werd ik opgepikt door Köln, die mij zagen spelen op een hockeykamp. Maar ik voetbalde destijds ook nog in de jeugd van sc Heerenveen. Helaas was ijshockey in Köln en voetballen bij sc Heerenveen geen goede combinatie, dus koos ik voor ijshockey.”

Vervolgens maakte Rens uitstapjes in de jeugd van Ingolstadt, Düsseldorf en Krefeld. Ook heeft hij nog één seizoen in Zweden gespeeld bij Wings HC. Hij kijkt er met wisselend succes op terug. ,,Het ene seizoen was succesvoller dan het andere,” lacht Rens. Zowel bij Dusseldorf als vorig seizoen bij Weserstars Bremen kende Rens prima seizoenen.

,,Vorig jaar was persoonlijk een goed jaar bij Weserstars. Als team eindigden we uiteindelijk zevende van de negen. Maar qua statistieken wist ik de meeste assists van de league te produceren,” vertelt Rens, die zich daar graag verder in wil ontwikkelen. ,,Ik geef altijd de assist,” grinnikt hij. ,,Ik zou ook graag meer goals willen maken, maar die assist… Dat zit zó diep in mijn systeem. Dat is niet gemakkelijk om aan te passen,” lacht Rens.

Nu dus de stap terug naar UNIS Flyers, waar het voor Rens als klein jongetje begon. ,,Ik had eerder dit jaar al eens contact met Dennis. Maar ik had ook de wens om naar de Oberliga te gaan, en heb zodoende een try-out gehad bij Tilburg Trappers. Dat is niet gelopen zoals ik had verwacht. Bij UNIS Flyers voel ik me weer thuis, en mijn ouders wonen dichtbij in Boyl. Na zeven jaar niet thuis te hebben gewoond, vind ik het nu heel prettig om thuis te zijn.”

Rens heeft al ruim een week meegetraind met het team van coach Mike Nason. Dat beviel hem goed. ,,Er wordt best wel wat verwacht, daar moet ik aan wennen. Ik probeer alles er aan te doen om mezelf van mijn beste kant te laten zien. De coaches zijn echt top, en de club is een stuk professioneler dan ik eigenlijk had verwacht,” lacht hij.

Rens mag komend weekend direct aan de bak tijdens de Ron Bertelingschaal. Hij kijkt uit naar het seizoen met UNIS Flyers. ,,Het team staat voorop, dat staat op één. Voor mezelf vind ik het belangrijk om het vertrouwen van de coach te winnen. Dat je op momenten dat een goal nodig is, of juist een penaltykill, dan hij dan een beroep op je doet. Dat geeft vertrouwen,” besluit Rens.

Seizoenkaart

Moedig jij Rens dit seizoen aan in Thialf? De verkoop van seizoenkaarten is gestart! Als jij dit seizoen geen wedstrijd van UNIS Flyers in Thialf wil missen, bestel dan vlug je seizoenkaart via Ticketpoint! Nog benieuwd naar onze toffe merchandise? Ideaal voor een verjaardagscadeautje! Check onze webshop hier! Graag zien we jou in september weer in Thialf! Tot dan!

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht