UNIS Flyers heeft een nieuwe goalie toegevoegd aan de selectie. Thijs Kivits komt over van Red Eagles ’s-Hertogenbosch. Hij gaat zich komend seizoen ontwikkelen bij UNIS Flyers in zowel de CEHL als Eredivisie.

Voor Thijs is dit een grote stap. Hij is geboren en getogen in ’s-Hertogenbosch en trekt nu op 18-jarige leeftijd naar UNIS Flyers. ,,Ik heb wel een tijdje getwijfeld,” geeft hij toe. ,,Je gaat weg uit het stadje waar je vandaan komt en waar je al je hele leven heb gewoond. Maar als ik deze stap niet doe, krijg ik mogelijk spijt dat ik het niet heb gedaan. Dit is voor mij een grote uitdaging. UNIS Flyers is een hoger niveau met meer mogelijkheden. Ik denk dat dit de juiste stap is voor mijn ijshockey carrière.”

Ondanks dat Thijs pas 18 jaar is, draait hij al een aantal seizoenen mee in de Eredivisie. ,,Op mijn 14e ben ik mee gaan trainen met de eerste selectie van Red Eagles. Dat was het Covid-jaar. Het seizoen daarop, ik was 15, heb ik mijn eerste wedstrijden gespeeld. Op mijn 16e werd ik startende goalie bij Red Eagles. Dat kwam ook door mijn coach Leo van den Thillart die mij de kans heeft gegeven. Hij had het vertrouwen in mij en ik heb daar heel veel geleerd,” vertelt Thijs.

In de Eredivisie stond Thijs al tegenover imposante topschutters, zoals Rastik Veres van Capitals Leeuwarden en Aaron McLeod en Mitch Bruijsten van Nijmegen Devils. ,,Dan dacht ik soms wel van ‘Wow!’. Dat zijn zulke goede spelers. Ik vond het fantastisch om tegen hen te spelen.”

Thijs kijkt uit naar zijn tijd bij UNIS Flyers. ,,Ik hoop dat ik mijn eerste wedstrijden mag spelen met het CEHL team van UNIS Flyers. Dat is mijn doel. En om vervolgens steeds meer te spelen en verder te groeien als speler. Mezelf steeds weer uitdagen om nog beter te worden. Ik heb ook veel bewondering voor Martijn (Oosterwijk, red.). Ik heb hem op het WK zien spelen maar ook op tv de wedstrijden tussen UNIS Flyers en Hijs Hokij Den Haag. Hij is een fantastische keeper en een genot om naar te kijken,” is Thijs lovend.

Nog even wachten en dan komt Thijs naar Heerenveen. ,,Ik speel eerst nog een internationaal toernooi in Geleen. Daarna kom ik naar Thialf. Thialf heeft heel goede faciliteiten en een mooie ijsbaan. Ook met heel fijn ijs. Ik ben heel blij dat ik daar komend seizoen mag zijn,” besluit Thijs.

Seizoenkaart

Moedig jij Thijs komend seizoen aan in Thialf? De verkoop van seizoenkaarten voor het nieuwe seizoen is gestart! Als jij volgend seizoen geen wedstrijd van UNIS Flyers in Thialf wil missen, bestel dan vlug je seizoenkaart via Ticketpoint! Nog benieuwd naar onze toffe merchandise? Ideaal voor een verjaardagscadeautje! Check onze webshop hier! Graag zien we jou in september weer in Thialf! Tot dan!

Foto: ISO Sports Photography

Deel dit bericht