Het is UNIS Flyers niet gelukt om een overwinning te pakken in het eerste weekend van de CEHL-Cup. Vrijdagavond ging HYC Herentals met 1-3 met de winst naar huis. Op zaterdag bleek Bulldogs Liège in eigen huis met 5-2 te sterk. 

Aanvaller Henri Ruotsalainen was in beide wedstrijden trefzeker namens UNIS Flyers. Tegen HYC Herentals leek het er lange tijd op dat UNIS Flyers betere van het spel had en meer schoten. Maar in de derde periode trok HYC Herentals de overwinning naar zich toe. ,,Een wedstrijd duurt zestig minuten,” haalt Henri een cliché aan. ,,We moesten op onze hoede zijn, omdat Herentals goede counter-aanvallen plaatst. Een gelukkige bounce zorgde voor de 1-2, waarna in de slotminuut nog een empty-netter de eindstand bepaalde op 1-3.

Het geluk van een goede bounce voor Herentals – of de pech van een slechte bounce voor UNIS Flyers – is lastig. ,,Je moet soms een goede bounce ook verdienen. We speelden best goed, maar in details zijn er genoeg dingen die beter kunnen. Het spel was redelijk goed, maar uiteindelijk verlies je wel en sta je met lege handen,” is Henri open.

Henri speelt samen met landgenoot Tuukka Rajamäki, met wie hij eerder samenspeelde bij Peliitat en zelfs in één lijn. ,,Het is zeker leuk om met hem nu weer in één lijn te spelen. Er is wel een bepaalde natuurlijke connectie tussen ons. We willen graag het team helpen en ik hoop dat we ons elke wedstrijd verbeteren. We moeten positief blijven en hard blijven werken. Als het soms even tegenzit is het belangrijk om als team samen te blijven.”

Op bezoek bij Bulldogs Liège wist UNIS Flyers geen punten mee naar huis te nemen. ,,We moeten leren van deze wedstrijden. Het zijn lastige tegenstanders, en zorgen dat we weer klaar zijn voor de volgende wedstrijd,” besluit Henri.

Next game

Vrijdag 11 oktober gaat UNIS Flyers op bezoek bij Mechelen Golden Sharks (21.00 uur). Zaterdagavond komt Chiefs Leuven naar Thialf (20.00 uur). Moedig jij UNIS Flyers zaterdagavond weer aan in Thialf? Dan haal je alvast je tickets via Ticketpoint!

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht