In Amsterdam vond zaterdag de officiële start van het nieuwe ijshockeyseizoen plaats: de traditionele strijd om de Ron Bertelingschaal. UltimAir HIJS Hokij Den Haag wist in de derde periode zes keer te scoren en won de wedstrijd met 8-2.

Met vlagen goed, met vlagen slecht

Ook Martijn Oosterwijk, de ervaren doelman van UNIS Flyers, zag dat het team wisselend speelde: “We speelden soms goed, maar soms ook heel slecht. Ook al is het een wedstrijd in de voorbereiding, het is een prijs die je wilt winnen, een goede test voor het nieuwe seizoen.” Martijn is een van de oudere en ervaren spelers in de selectie. “Het is aan mij en de oudere spelers om het team bij elkaar te brengen. We hebben nog genoeg ruimte om te groeien en ons verder te ontwikkelen. Samen winnen is de sleutel tot succes, en dat doen we als team.”

Er is nog werk te doen

Henri Ruotsalainen was na de wedstrijd kritisch op het team. “De derde periode was echt slecht van onze kant. Ik weet niet precies wat er gebeurde, maar we mogen niet zoveel pucks verliezen en zoveel tegendoelpunten krijgen.” Toch blijft hij positief: “We moeten hiervan leren en blijven werken aan onze ontwikkeling. Er is nog werk te doen, maar we geven elke dag alles. Ik kijk ernaar uit om weer in Thialf te spelen.”

Nerveus

Jay de Ruiter, die deze zomer overkwam van HIJS Hokij Den Haag, is blij met de organisatie en faciliteiten bij zijn nieuwe club. “Er wordt goed voor je gezorgd, zodat je als topsporter kunt leven, presteren en studeren,” zegt hij. Het spelen tegen zijn oude club was een bijzondere ervaring: “Het was anders om tegen mijn oude team te spelen, leuk, maar ik was ook een beetje nerveus. Uiteindelijk hou je aan zo’n uitslag wel een naar gevoel over.” Hij was kritisch over het verloop van de wedstrijd: “In de eerste periode begonnen we wat stroef, maar daarna kwamen we beter in ons spel. In de derde periode hebben we de gemaakte afspraken niet nageleefd, en dat zie je terug in het resultaat. Gelukkig komen er nog meer duels, en het is aan ons om te zorgen dat dit niet nog een keer gebeurt. Dit is een proces waar we als team doorheen moeten.”

Gobel de Bruyn-trofee

Voorafgaand aan het duel ontving Martijn Oosterwijk de Gobel de Bruyn-trofee, uitgereikt door Jan Hopstaken, voorzitter van IJshockey Nederland. Oosterwijk vond het een bijzondere eer: “Ik heb er eigenlijk geen woorden voor. Het is een mooie waardering voor vorig seizoen. Met Brett Magnus en Jowin Ansems als concurrenten was het zeker niet makkelijk, dus het is heel mooi om te winnen.”

Weekend winnend afgesloten

Een dag later werd de oefenwedstrijd tegen het Duitse Eisadler Dortmund met 4-2 gewonnen. De wedstrijd werd voorafgegaan aan de de eerste fandag in de historie van de club. De fandag werd goed bezocht door een grote groep enthousiaste supporters.

Tickets komend weekend

Kun jij niet wachten tot de volgende wedstrijd? Dat treft! Komend weekend staat namelijk de Derby van Friesland op het programma. UNIS Flyers neemt het in een best-of-two op tegen Capitals Leeuwarden. Zaterdagavond (19.00 uur) wedstrijd 1 in Leeuwarden, zondagmiddag (16.00 uur) wedstrijd 2 in Heerenveen. Haal alvast je tickets voor deze wedstrijd, want het belooft druk te worden! Kies voor losse tickets of de voordelige familiebundel!

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht