Hoofdcoach Mike Nason beschikt komend seizoen over twee assistenten in de staff. Naast Pippo Limnell neemt ook Dennis Vollebregt plaats in de bank als assistent-coach.

Dennis is al een aantal jaren actief als coach binnen het ijshockey. Hij was assistent-coach bij Capitals Leeuwarden en de afgelopen twee seizoenen hoofdcoach bij UNIS Flyers Eredivisie. Daarnaast is hij actief als hoofdcoach bij het Nederlands team U18 en assistent-coach bij het Nederlands team U20.

Naast zijn reguliere baan wordt het dus een drukke tijd voor Dennis, maar de ambitieuze coach krijgt juist veel energie van zijn activiteiten in de ijshockeyhal. ,,Het teamgevoel binnen een staff is heel groot. Ook met de equipment mensen, de teammanager. Dat is eigenlijk een team an sich. Aan dat teamgevoel ben ik wel verslaafd aan geraakt,” lacht Dennis. ,,Het is heel anders dan je dagelijkse werk. Het omgaan met de spelers, de staff. De wedstrijden die je speelt. Dat is geweldig.”

Over het ‘waarom’ hij de stap maakt naar het CEHL team, is Dennis heel open. ,,Ik heb veel ambitie. Ik wil ooit de stap zetten naar hoofdcoach, om op die manier stap voor stap het hoogst haalbare niveau te bereiken. Vorige seizoenen heb ik al veel samengewerkt met Mike Nason en Pippo Limnell. Die samenwerking was heel goed, en er is een hechte klik tussen ons. De samenwerking tussen het Eredivisie team en het CEHL team is laagdrempelig. In mijn eerste jaar als coach bij het Eredivisie-team hadden we een heel jong team, met jongens die nog maar 14 en 15 waren. Zij moesten het in wedstrijden opnemen tegen volwassen kerels. Dat was pionieren. In het tweede jaar hebben we een optimalisatie slag doorgevoerd en hebben we met die jonge groep de playoffs gehaald. Een topprestatie!”, blikt Dennis terug.

,,Ik wilde graag een stap omhoog maken. Nu we met z’n drieën in de bank van het CEHL team staan, maken we een professionaliseringsslag. In het ijshockey zie je dat heel vaak: drie coaches in de bank. Nu kun je ook beter de diepte in gaan. Dat is iets waar ik erg naar uitkijk. Ik heb nog veel te leren als coach, maar met Mike Nason en ook Doug Mason bij het Nederlands team steek ik veel op. Ik denk dat Doug Mason de grootste coach in Nederland is, hij heeft overal gecoacht. Van hem, en ook Mike, kan ik heel veel leren.”

Dennis vertelt verder. ,,Met z’n drieën kun je meer dan in je eentje. Het niveau is een stuk hoger dan de Eredivisie. Je ziet dat aan de imports, maar ook aan de Nederlandse jongens. De druk is hoger. Dat geldt niet alleen ijshockeytechnisch, maar ook persoonlijk naar de spelers. Hoe gaat iemand om met de sport? Hoe voelt hij zich? Waarom voelt hij zich zo? Daar ben ik ook benieuwd naar. We hebben met z’n allen een doel en daar gaan we serieus mee om.”

Als coach gaat Dennis zich vooral bezighouden met de forwards. ,,We moeten het nog precies uitwerken, maar dat zal mijn verantwoordelijkheid zijn. Mijn kracht zit ‘m zowel in het technische deel maar ook in het persoonlijk maken. De mens-tot-mens benadering. De huidige generatie spelers is anders dan toen ik nog speler was. Je moet zuinig zijn met de jongens die er zijn. Dat is zeker een uitdaging voor nu, en ook voor de toekomst.”

Dennis kijkt uit naar het nieuwe seizoen. ,,Ik denk dat de Duitse teams sterk aan de competitie zullen starten. Hun spelersvijver is groter dan die van ons. Maar ik verwacht met de selectie die we komend seizoen hebben, dat we goed mee kunnen doen. We hebben een goede mix. Bijvoorbeeld een Tony (Demelinne, red.) die terug komt met veel ervaring en motivatie en daarnaast jonge jongens als Stijn, Jorma en Thijs. Een mooie combinatie van ervaring en talent. Mijn doel is om in ieder geval te starten met de winst van de Ron Berteling schaal. Ik heb nog nooit iets gedaan om tweede of derde te worden. Het doel is prijzen pakken. Met goed ijshockey. We hebben een uitgebreide staff komend seizoen, dus daar zal het niet aan liggen. Misschien klink het naïef, maar ik wil gewoon de prijzen pakken die er zijn,” besluit Dennis.

Seizoenkaart

Moedig jij Dennis komend seizoen aan in Thialf? De verkoop van seizoenkaarten voor het nieuwe seizoen is gestart! Als jij volgend seizoen geen wedstrijd van UNIS Flyers in Thialf wil missen, bestel dan vlug je seizoenkaart via Ticketpoint! Nog benieuwd naar onze toffe merchandise? Ideaal voor een verjaardagscadeautje! Check onze webshop hier! Graag zien we jou in september weer in Thialf! Tot dan!

Foto: eigen foto Dennis

Deel dit bericht