De pas 17-jarige Stijn Andringa maakt de overstap van UNIS Flyers Eredivisie naar het CEHL team. De talentvolle aanvaller mocht afgelopen seizoen al een paar keer meedoen, maar wordt nu een vaste waarde voor coach Mike Nason.

Stijn is geboren en getogen in Grou en speelde tot aan zijn twaalfde bij Capitals Leeuwarden. Daarna stapte hij over naar UNIS Flyers en doorliep de jeugdteams. Hij maakte op zijn vijftiende zijn debuut in de Eredivisie namens UNIS Flyers. Stijn sluit aan bij het CEHL-team, maar zal ook nog uitkomen in de Eredivisie.

Hij reageert enthousiast op zijn selectie voor de hoofdmacht van UNIS Flyers. ,,Ik vind het zeker een mooie stap,” beaamt Stijn. ,,Vorig seizoen mocht ik twee wedstrijden meedoen. Toen mocht ik al ‘proeven’ aan het niveau. Nu maak ik echt de stap en daar heb ik heel veel zin in.”

Stijn debuteerde vorig seizoen op 16-jarige leeftijd in de BeNe-League (nu CEHL). ,,Dat was een heel bijzonder moment. Ik heb hard gewerkt om dat te bereiken en dan is het mooi dat ze je de kans geven,” blikt hij terug.

Al voelde hij wel spanning voor zijn eerste wedstrijd in de hoofdmacht voor een goed gevuld Thialf. ,,Ik was wel zenuwachtig,” lacht Stijn. ,,Het was allemaal nieuw voor me. Veel mensen op de tribune en natuurlijk ook een ander team met andere jongens. Ik ben heel goed ontvangen door het team en als je eenmaal op het ijs staat, dan gaan de zenuwen ook snel weg. Het spelen in de CEHL gaat toch een stuk sneller en er wordt meer vanuit het systeem gespeeld.”

Stijn kijkt uit naar het aanstaande seizoen in de CEHL. ,,Ik hoop speelminuten te maken en mezelf te kunnen laten zien. Ik ben een jonge jongen en kom er pas net bij kijken. Je moet je plekje verdienen. Als dat lukt en ik kom aan mijn speelminuten, dan ben ik al tevreden,” vertelt Stijn.

Bij het CEHL-team komt hij ook zijn assistent-coach Dennis Vollebregt tegen. In de afgelopen twee seizoenen werkten de twee samen bij de Eredivisie. ,,Dat geeft een fijn gevoel. Ik ken hem en hij weet wat voor type speler ik ben. Dan is het zeker prettig dat je elkaar hier weer tegenkomt,” besluit Stijn.

Seizoenkaart

Moedig jij Stijn komend seizoen aan in Thialf? De verkoop van seizoenkaarten voor het nieuwe seizoen is gestart! Als jij volgend seizoen geen wedstrijd van UNIS Flyers in Thialf wil missen, bestel dan vlug je seizoenkaart via Ticketpoint! Nog benieuwd naar onze toffe merchandise? Ideaal voor een verjaardagscadeautje! Check onze webshop hier! Graag zien we jou in september weer in Thialf! Tot dan!

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht