In de kwartfinale van de Nederlandse beker heeft UNIS Flyers het Friese onderonsje met Capitals Leeuwarden winnend afgesloten. In een best-of-two serie won het team van coach Mike Nason beide wedstrijden. Daarmee plaatst UNIS Flyers zich voor de halve finale, waarin het Amsterdam Tigers treft. 

Zaterdagavond zegevierde UNIS Flyers met 5-4 op bezoek in Leeuwarden. Zondagmiddag, in een goed gevuld en sfeervol Thialf, won UNIS Flyers met 5-1. Aanvaller Lennart Vosmer – die de tweede goal van UNIS Flyers voor zijn rekening nam – kijkt tevreden op beide duels terug. ,,Ik vond het erg leuk om tegen Capitals te spelen,” steekt Lennart van wal. ,,Ik ken heel veel jongens van Capitals omdat ik met ze samen heb gespeeld. We zijn afgelopen zomer nog met een aantal naar een festival geweest. Heel gezellig,” lacht hij.

Het Friese derby-gevoel beleefde Lennart zeker. ,,Je doet misschien toch een stapje extra. Maar daar moet je ook mee oppassen, want je moet wel gewoon je eigen ding blijven doen. Iedereen verwacht vooraf misschien dat UNIS Flyers doorgaat omdat we een niveau hoger spelen. Maar zo gemakkelijk gaat dat niet. Als team hebben we er hard voor gestreden.”

Lennart genoot ook van een goed gevuld Thialf, waar de sfeer er goed in zat. ,,Dat is heel mooi. Een beetje reuring in de tent, daar houd ik wel van,” lacht hij.

Met de winst in de kwartfinale speelt UNIS Flyers in de halve finale van de Nederlandse beker tegen Amsterdam Tigers. Dit betreft een best-of-three serie en wordt gespeeld in het weekend van 25, 26 en 27 oktober.

Komend weekend

Vrijdagavond begint UNIS Flyers aan de CEHL-Cup. HYC Herentals komt naar Thialf en die wedstrijd begint om 20.30 uur. Wil je daar bij zijn? Tickets haal je nu alvast via Ticketpoint! Zaterdagavond gaat UNIS Flyers op bezoek bij Liège Bulldogs (19.30 uur). Tot vrijdag in Thialf!

Foto: Fanfoto.nl

 

Deel dit bericht