UNIS Flyers gaat komend weekend verder met de CEHL-Cup. Zaterdagavond komt de huidige koploper in de CEHL-Cup EG Diez Limburg op bezoek in Thialf (20.00 uur). Zondag reist UNIS Flyers af naar Geleen voor een ontmoeting met Snackpoint Eaters Limburg (19.00 uur).

Met de afwezigheid van coach Mike Nason, blikken Dennis Vollebregt en Pippo Limnell vooruit op de komende wedstrijden. Afgelopen weekend moest UNIS Flyers een verliespartij slikken, maar daarvoor werd knap bij Mechelen gewonnen. Dennis kijkt daar met tevredenheid op terug. ,,De wedstrijd in Mechelen ging heel natuurlijk, super fijn. Ook een relaxte sfeer in de kleedkamer. De wedstrijd hebben we redelijk vlot op slot gezet,โ€ blikt Dennis terug. De verliespartij tegen Leuven was minder fijn. ,,Dat is vervelend, maar hier moeten we van leren. Een stukje ervaring wat we weer meenemen. We groeien als team en je leert door te ervaren.โ€

Dennis is ook blij met de ontwikkeling die het team maakt. Immers, het overgrote deel van het team zijn nieuwe spelers. Die moeten ingepast worden aan het systeem van de technische staff graag wil spelen. ,,Je bent bezig met het systeem te implementeren wat je wil spelen. Je kunt dat trainen en we nemen dat door met video analyse. Maar er zijn altijd momenten in een wedstrijd waar je een inschatting moet maken. Soms is die goed, soms is die niet goed en daar kun je van leren. Je ziet het met bijvoorbeeld de powerplay. Er moet vertrouwen komen om sommige plays te durven maken,” legt Dennis uit.

Voor dit weekend gaat het vizier op EG Diez Limburg en Snackpoint Eaters Limburg. Twee lastige tegenstanders, al vindt Pippo iedere wedstrijd belangrijk. ,,Iedere wedstrijd is belangrijk en alle punten die we kunnen halen zijn cruciaal. Maar we staan nog maar aan het begin van het proces. We hebben het jongste team in de league met veel nieuwe jongens. In de NHL noemen ze dat de rebuild fase. Dat heeft tijd nodig om volledig op elkaar ingespeeld te raken.”

Dennis vult hem aan. ,,Vorig jaar hebben we laten zien dat we van deze teams kunnen winnen. Dat kan nu ook. Ik ben ervan overtuigd dat als wij ons eigen spel spelen, dat we van ieder team in de league kunnen winnen,โ€ vertelt Dennis.

Zondag reist het team af naar Geleen voor een ontmoeting met Snackpoint Eaters Limburg. Pippo kijkt uit naar die ontmoeting. ,,Het is altijd lastig om in Geleen te spelen. De eerste vijf รก tien minuten van de wedstrijd komen ze heel hard. Dat weten we. Het is aan ons om ze te verrassen. We hebben een jong team, maar ook een team met veel energie. Veel jongens die competitief zijn en 100% hard willen werken. Dat willen we laten zien,” besluit Pippo.

Tickets!

Wil jij er weer bij zijn zaterdagavond in Thialf? De wedstrijd tussen UNIS Flyers en EG Diez Limburg begint om 20.00 uur! Wil je niet in de rij staan bij de kassa? Haal dan je tickets in de voorverkoop via Ticketpoint! Graag zien we je zaterdagavond! Let’s go!

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht