UNIS Flyers heeft een goed gevoel overgehouden aan het afgelopen weekend. In Thialf werd EG Diez Limburg met 4-2 opzij gezet, terwijl een dag later in Geleen een overtime verlies tegen Snackpoint Eaters Limburg het resultaat was. 

Zaterdagavond won UNIS Flyers met 4-2 van EG Diez Limburg. Een verdiende overwinning. Vooral de eerste en de derde periode was UNIS Flyers de bovenliggende partij. Thijs Kivits was de goalie van UNIS Flyers en hij hield zijn team met een aantal fraaie saves goed in de wedstrijd.

Dave van den Bos schoot in de eerste periode de 1-0 op het scorebord. Tuukka Rajamäki maakte vervolgens het viertal vol met een hattrick – één goal in de tweede periode en twee goals in de derde periode. Een goede overwinning, wat de coaches Pippo Limnell en Dennis Vollebregt tot veel tevredenheid stemden.

Dat goede gevoel van zaterdagavond, nam UNIS Flyers mee naar Geleen. Zondagavond speelde het team daar tegen Snackpoint Eaters Geleen. Na reguliere speeltijd stond er een 3-3 op het scorebord, onder andere door goals van Tuukka Rajamäki, Henri Ruotsalainen en Rens Aberson. Helaas trok UNIS Flyers in overtime aan het kortste eind.

Coach Pippo Limnell was blij met het spel van UNIS Flyers afgelopen weekend. ,,Overall was het een goed weekend. We hadden de kans om 6 punten te pakken. Misschien hadden we dat zelfs wel verdiend, maar we zijn tevreden met 4 punten. Dennis en ik zijn trots op het team.”

Zondagavond verloor UNIS Flyers nipt van Snackpoint Eaters Limburg in overtime. ,,Ik denk dat we een prima wedstrijd in Geleen speelden. Eaters heeft misschien wel het beste team in de CEHL op dit moment en ze zijn altijd lastig te bespelen. We hebben onze kansen gehad om het in reguliere speeltijd af te maken, maar we hadden het geluk helaas niet mee,” vertelt Pippo.

,,Maar de grootste winst zit ‘m in de ontwikkeling van het team. We zijn weer verder gegroeid en hebben laten zien dat we goed kunnen spelen tegen de topteams uit de league,” besluit de coach.

Volgend weekend

Komend weekend staat de halve finale van de Nederlandse beker gepland! UNIS Flyers neemt het in een best-of-three serie op tegen Amsterdam Tigers. Zaterdagavond is de eerste wedstrijd in Amsterdam (17.45 uur). Zondagmiddag wordt de tweede wedstrijd gespeeld in Thialf (15.30 uur). Wil jij hierbij zijn? Bestel dan vlug je tickets online via Ticketpoint. Tot zondagmiddag in Thialf!

Foto: Fanfoto.nl

Deel dit bericht